MXHotShots supports:


Logo MXHotShots

DMX Delfzijl
Zondag 12 mei was de derde DMX Noord wedstrijd van 2019. De wedstrijd werd verreden op het circuit van Delfzijl. De baan lag er goed bij, maar werd al snel lastiger en tricky. Het was echt noodzakelijk om met verstand te rijden.
Door twee keer een rode vlag en wat andere kleine vertragingen werd het helaas wel een erg lange dag.


Allard had moeite om een goede tijdtraining te rijden maar plaatste zich toch nog redelijk ruim in de A-groep. Vanaf de tweede startrij wilde de start niet echt goed lukken, dus Allard begon de eerste ronde als een na laatste. Door meteen een aardig tempo te zetten wist hij al in de eerste ronde een aantal coureurs in te halen en ook in de volgende ronden kon hij steeds één of twee coureurs verschalken zodat hij halverwege de wedstrijd om de tweeëndertigste plaats reed. Helaas ging het toen mis, op een knip raakte hij de controle over de motor kwijt en eindigde in een droge sloot. Het duurde een tijdje voor hij z'n weg kon vervolgen. Met een door pijn verbeten gezicht reed hij de manche uit maar kwam niet meer in z'n ritme en finishte als zesendertigste. De tweede manche vertrok Allard weer in de achterhoede. Door stabiel te rijden klom hij op tot de dertigste plek. Totaal drieëndertigste over de dag.

Om de uitslagen te bekijken klikt u hier.

Training Joure
Het was erg rustig op Joure op woensdag 8 mei 2019. Oké, er was regen voorspeld, en er viel ook een enkel buitje, maar daar tussendoor was het prima crossweer. En de baan was echt perfect. Geen enkele reden dus om niet even lekker te gaan crossen.

Training Joure
Hollandse luchten, baan in goede conditie. Dus ideaal om te trainen, zaterdag 4 mei 2019.

Training Joure
Gelukkig was het circuit in Joure net op tijd genoeg opgedroogd om goed te kunnen rijden. Daar werd door een leuk aantal coureurs, inclusief Allard, op woensdag 1 mei 2019 dan ook gretig gebruik van gemaakt.

KNMV ONK en Cup Marum
Zaterdag 27 april 2019, Koningsdag, organiseerde de MC Marum en omstreken een KNMV wedstrijd op circuit Trimunt. Helaas waren de weergoden de club en coureurs niet echt goed gezind want de paar dagen voor de wedstrijd viel er overvloedig regen. De baan was te doen maar wel glad en modderig. En ook gedurende de dag wisselden zon en regen zich af. Net als de baan mooi opdroogde diende zich weer een bui aan.

Het was lastig om een hele ronde snel te gaan omdat het behoorlijk druk was, met zesenveertig coureurs in de baan. Jelmer reed lekker in de tijdtraining maar was behoorlijk teleurgesteld in z'n snelste ronde, negenentwintigste. Maar deze tijd was genoeg voor een plek aan het starthek.
De eerste manche ging Jelmer vlot over het starthek maar viel toen terug. Hij begon als vierentwintigste aan de wedstrijd, klom op naar het negentiende plek maar moest toen het tempo wat laten zakken en eindigde als éénentwintigste. De tweede manche leek aanvankelijk beter te gaan maar nu kwam Jelmer ten val en finishte als tweeëntwintigste. In het dagklassement een negentiende plek.

Om de uitslagen te bekijken klikt u hier.

Door de modderige omstandigheden waren veel rijnummers onleesbaar, dus kijk voor de zekerheid ook even bij "Naam onbekend", als je geen foto's wilt missen.

Training Joure
Woensdag avond 24 april 2019 wederom even op Joure gereden. Het was niet zo druk, dus de mannen konden lekker trainen.

Copyright
De regels voor fotogebruik zijn iets aangepast. Niet dat er veel is veranderd, maar ze zijn een beetje aangepast aan de praktijk. Er staat nu expliciet vermeld dat gebruik van de foto's is toegestaan op social media, zolang het MXHotShots logo aanwezig en intact blijft.

DMX Westerbork
De tweede DMX Noord wedstrijd van seizoen 2019 werd op zondag 21 april onder zonnige omstandigheden verreden op het circuit de Weidestukken in Westerbork. Ondanks dat de wedstrijd in het Paasweekend was, was het starthek in alle klassen goed gevuld. De club had in de dagen voor de wedstrijd flink gesproeid en het circuit lag er perfect in. Natuurlijk werd de baan in de loop van de dag behoorlijk zwaar, maar dat is normaal in Westerbork. Er waren daardoor redelijk veel valpartijen maar deze bleven zonder ernstige gevolgen en zonder incidenten werd het programma vlot doorlopen.

Allard zat in de tweede trainingsgroep van de 125cc en plaatste zich met de eenenveertigste tijd als laatste voor de A-groep. Vanaf de tweede startrij was het lastig om een goede start te maken, vooral omdat het startveld behoorlijk nauw toeloopt. Allard werd zelfs in de sloot gedwongen, die gelukkig droog stond, en aangezien er een flinke valpartij in de eerste bocht was pakte dit best goed uit. Allard kwam de eerste ronde als vijfentwintigste door en eindigde na wat stuivertje wisselen op de zesentwintigste plek. De tweede start verliep vrijwel hetzelfde als de eerste. Nu wist Allard op te klimmen van de vierentwintigste plek naar de zeventiende maar toen moest hij toch weer iets prijsgeven en eindigde hij op de negentiende plaats. In het dagklassement een prima éénentwintigste klassering.

Om de uitslagen te bekijken klikt u hier.

Training Joure
Zaterdag 20 april 2019 zijn we even op Joure geweest. Beetje stoffig, maar goed te doen.

Training Joure
Een flink deel van de winter heeft een grote groep vrijwilligers keihard gewerkt om het circuit de Polderbosk van de MC Flying Boetoe van een nieuwe sproei installatie te voorzien. En hij was net op tijd klaar, want we zitten nu in een periode met droogte. Helaas bleek toch dat er wat kinderziekten in het systeem zitten maar we hebben het volste vertrouwen dat dat snel zal zijn opgelost. Dus niet gesproeid, maar het viel nog alleszins mee met het stof. Allard en Jelmer hebben wederom flink getraind en bij beiden ging het best aardig.

Training Joure
Woensdag 10 april was het rennerskwartier van de Flying Boetoe afgeladen, zoveel coureurs waren naar Joure gekomen. Vermoedelijk gedeeltelijk in verband met de aanstaande VTBM wedstrijd, maar ook op de crossbaan waren veel coureurs te vinden. Hier was Jelmer ook bij, die naast meters maken ook bezig was de afstelling van z'n motor te optimaliseren.

KNMV NK Veendam
Op een zonovergoten circuit van de MC Veendam vond zondag 7 april de KNMV wedstrijd voor de NK 50CC JR MX Challenge en alle Cup klassen plaats. Voor de meeste klassen was dit de tweede wedstrijd van het seizoen, alleen de coureurs van de Cup 125cc betraden voor het eerst het strijdperk. De baan was de dag er voor nog losgetrokken omdat het vrijdag nog flink geregend had. De club had dus wat hindernissen te overwinnen, te meer omdat op zaterdag de shovel het had begeven. Maar door dit adequaat op te lossen waren de vrijwilligers er toch in geslaagd om het circuit in prima conditie te krijgen.

Jelmer reed in de tijdtraining naar de elfde tijd in zijn groep, dus mocht hij als eenentwintigste achter het starthek plaats nemen. De start van de eerste manche was niet bijzonder goed, Jelmer begon als achtentwintigste aan de wedstrijd. Hij ging tot ongeveer de helft van de wedstrijd lekker en reed naar de tweeëntwintigste plek. Helaas begonnen toen de armen op te spelen en moest hij zich af laten zakken naar de drieëndertigste plaats. De tweede manche was de start wederom niet bijzonder goed. Toen Jelmer vervolgens naar buiten ging om ruimte te zoeken leek dit aanvankelijk misschien niet de beste keuze, maar omdat in de binnenbocht een valpartij ontstond kon Jelmer flink wat plaatsen goed maken. Hij reed al snel naar de zeventiende plek maar moest zich in de loop van de wedstrijd weer wat af laten zakken zodat hij als drieëntwintigste finishte.

Voor de rest van de uitslagen klikt u hier.

Training Joure
Zaterdag 6 april was het circuit van de Flying Boetoe voor het eerst dit seizoen open. Dit was een beetje later dan gebruikelijk maar daar was een goede reden voor; De vrijwilligers hebben ontzettend veel werk verzet om een nieuwe sproei installatie te installeren. En dit had een beetje vertraging opgelopen omdat ze door een natte periode niet met het materieel op de baan konden. Door deze werkzaamheden was de baan relatief zacht en de verwachting was dat de baan snel zou verslechteren. Maar dit viel allerzins mee, dus er kon tot sluitingstijd lekker getraind worden. Ook Allard heeft de nodige rondjes gemaakt.

Training Rutten
Woensdagavond 3 april heeft Jelmer even getraind op Rutten. Het circuit lag er goed in. Alleen een beetje jammer dat het vroeg donker werd.

DMX Emmen
Even werd er aan getwijfeld of de eerste DMX Noord wedstrijd van seizoen 2019 wel doorgang kon vinden. Halverwege de week voor de wedstrijd was het circuit nog zo nat dat men er niet eens met het materieel op kon. Maar gelukkig verbeterde het weer, daarmee ook de baan enigszins en vervolgens werden er kosten nog moeite gespaard om het circuit in optimale conditie te krijgen. Dat was goed gelukt, in het begin hier en daar nog wat vochtig, maar het circuit verbeterde zich ook gedurende de dag nog in rap tempo. Met zo'n 280 coureurs was de opkomst weer geweldig wat helaas garant stond voor een lange dag. Het was een internationaal gezelschap, met ook een Belgische, een Zweed en een aantal Duitsers aan de start. Zonder noemenswaardige incidenten was het een geslaagde dag met veel spannende wedstrijden.

Allard had nog nauwelijks getraind dit seizoen. Toch viel de tijdtraining niet eens tegen, als derde de B-groep in. De eerste manche was Allards start prima alleen verloor hij in de eerste bocht een aantal plekken en kwam verderop in een opstopping c.q. valpartij terecht. Vanaf de vijftiende plek bij de eerste doorkomst klom Allard op naar de negende plaats. De tweede manche was de start wederom aardig, nu begon Allard als elfde aan de wedstrijd en finishte als vijfde. Dagresultaat zesde in de B-groep, dus totaal zesenveertigste van de in totaal meer dan honderd 125cc coureurs.

Voor de rest van de uitslagen klikt u hier.

KNMV ONK en Cup Mill
Door het slecht weer was de organiserende club genoodzaakt om de eerste ONK wedstrijd van seizoen 2019, op 9 en 10 maart in Emmen, af te gelasten. Hierdoor werd de spits afgebeten in Mill. Gelukkig was het weer net op tijd opgeknapt. De baan was op een aantal plekken nog wel wat zacht maar goed te doen. Toch hadden we een beetje een wrang gevoel; Zoals het nu staat was dit de laatste keer dat we op het prachtige circuit De Kuilen aan de start konden staan omdat het circuit op korte termijn genoodzaakt is te sluiten.

Zowel de ONK 50cc, ONK 65cc kleine en grote wielen en ONK 85cc kleine wielen als de Cup 250cc en Cup 500cc kwamen aan de start.
Jelmer heeft besloten om dit jaar weer in de Cup 250cc klasse uit te komen. Door tijdgebrek heeft Jelmer amper kunnen trainen dus hadden we geen hoge verwachtingen van deze wedstrijd. Gezien de omstandigheden reed Jelmer goed maar doordat er ook nog wat pech bij kwam in de vorm van een lint in z'n achterrem en een valpartij eindigde hij als veertigste en éénenveertigste in de manches.

Voor de rest van de uitslagen klikt u hier.

Training Emmen
Na een halfjaartje afwezigheid van de motocross circuits vond Allard het toch wel weer tijd om de Husqvarna van stal te halen. Zondag 24 februari was het bijna zomers warm op het circuit Motodrôme in Emmen en het was ontzettend druk. Wij waren tegen de middag maar toen hadden de in grote getale aanwezige coureurs het circuit al omgetoverd tot een flinke woestenij. Dus Allard moest flink aan de bak. Hoewel het eerst wel wennen was ging het best aardig.

Training Prikkedam
De lente was vroeg dit jaar. Zondag 17 februari was het prachtig zonnig weer met temperaturen ver boven normaal. De Prikkedam was behoorlijk opgedroogd en veel coureurs hadden de weg naar Makkinga gevonden. Ook Jelmer heeft de nodige trainingsmeters gemaakt.

Indoorcross Pesse
Omdat, vlak voor de Indoorcross Pesse, die plaats vond op zaterdag 26 januari 2019, het weer omsloeg was het rennerskwartier behoorlijk modderig. Maar dat mocht tijdens deze zesde editie van dit succesvolle evenement de pret niet drukken; Binnen in manege Smit was het droog en warm. De meeste klassen waren volgeboekt en ook het publiek was weer in grote getale op komen dagen. Deze keer waren er ook een aantal internationale smaakmakers, waaronder Kade Walker, Marcus Lee Soper en Edward Briscoe.
's Morgens begonnen al de trainingen, gevolgd door in de middag en avond de manches, series en finales. Met om elf uur 's avonds de superfinale waarin de drie best geklasseerden uit de 125cc, 250cc, 500cc en Superklasse aan de start kwamen.

Jelmer kwam in de Superklasse uit. De eerste manche had hij een prima startplek en hij kwam dan ook als derde de grote hal in. Helaas was er halverwege de manche een rode vlag situatie. Op dit moment lag Jelmer vierde achter de drie internationale coureurs. Bij de herstart was Jelmer iets te gretig waardoor hij in het starthek hing. Met een grote achterstand begon hij als laatste aan de wedstrijd maar wist zich toch terug te knokken naar de tiende plek. Door deze tiende klassering was dit voor de tweede manche ook z'n startplek waarna Jelmer besloot om op de tweede startrij te starten. Dit had niet echt het gewenste effect zodat Jelmer alsnog op een tiende plaats lag bij de eerste doorkomst. Door een aantal plaatsen goed te maken finishte Jelmer nu als zesde. De derde manche startte Jelmer als zesde en wist dit goed vast te houden maar helaas kwam hij halverwege de wedstrijd ten val waardoor hij als tiende eindigde. In het dagklassement een plek in de middenmoot, achtste van de veertien coureurs.

Voor de rest van de uitslagen klikt u hier.

Winterbeker Westerbork
Zaterdag 3 januari 2019 organiseerde MSV Motordrenthe op het circuit "De Weidestukken" de eerste van een serie van drie winterbeker wedstrijden. Helaas was het een druilerige dag maar dan verhinderde gelukkig niet dat een flink aantal coureurs meededen aan deze wedstrijd.
Jelmer ging van start in de Superklasse. Beide manches ging het eerste deel wel goed maar daarna werd het zicht minder en ging het tempo fors omlaag. Jelmer eindigde respectievelijk als veertiende en twaalfde.

Voor de rest van de uitslagen klikt u hier.